ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ευρωπαϊκό: “Χρυσές” οι Ελληνίδες στην κατηγορία Senior Team Jazz

Ευρωπαϊκό: “Χρυσές” οι Ελληνίδες στην κατηγορία Senior Team Jazz

Ιστορία γράφτηκε στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την Ελλάδα στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τσιρλίντινγκ που διεξήχθη στην Αθήνα 1-3 Ιουλίου 2022. Ο σύλλογος, Ελληνικό Αστέρι, από την Θεσσαλονίκη κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στην “γαλανόλευκη” ιστορία του αθλήματος στην κατηγορία Senior Team Jazz.

Η Ελλάδα με 20 ομάδες να λαμβάνουν μέρος συγκέντρωσε συνολικά 6 κύπελλα (1 χρυσό, 2 ασημένια και 3 χάλκινα).

Συνολικά περισσότεροι από 2.500 αθλητές, αθλήτριες και προπονητές από 21 χώρες, βρέθηκαν στο Κλειστό “Νίκος Γκάλης” της Αθήνας και μάγεψαν το κοινό τόσο στην κερκίδα, όσο και παγκοσμίως καθώς οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από το Ολυμπιακό Κανάλι.

Η ιταλική ομάδα εντυπωσίασε στην κατηγορία Special Olympics, παρουσιάζοντας πρόγραμμα ακροβατικού Τσιρλίντινγκ και χειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους αθλητές και το κοινό κατά τη εκτέλεση του προγράμματος αλλά και την βράβευσή τους.

Στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων βρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, ο θρύλος του Ελληνικού και Παγκόσμιου μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, ο πρώην προπονητής και καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου και πλήθος επωνύμων.

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ , Μιχάλη Φουντεδάκη συνεχάρη για την πετυχημένη διοργάνωση και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jeff Webb και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Aljaz Britvic.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, είναι το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Κύπελλο της FISU, στις 4-6 Νοεμβρίου 2022, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι ελληνικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading

1η θέση Senior Team Jazz Ελληνικό Αστέρι
2η θέση Senior Doubles Cheer Hip Hop Βενέτη-Κουβελετσου (Ευαθλοι Τρικάλων)
2η θέση Senior Doubles Pom Καραμυτηλιού-Συμεωνίδου (Ελληνικό Αστέρι)
3η θέση Junior Doubles Cheer Hip hop Αποστολιδου-Παυλίδου (Ελληνικό Αστέρι)
3η θέση Junior Cheerleading All Girls ΣΗΓΑ Γύμναθλος
3η θέση Junior Team Jazz Ελληνικό Αστέρι
4η θέση Senior Team Hip Hop Αμαζόνες
4η θέση Junior Doubles Cheer Pom Χυτήρη-Κουλούρη
4η θέση Junior Team All Girls Ελληνικό Αστέρι
4η θέση Junior Team Cheer Hip Hop Ελληνικές Σταγόνες
5η θέση Junior Team Jazz ΑΓΟΠ Μυρτάλη
5η θέση Senior Team All Girls L5 Ελληνικό Αστέρι

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα

Video Διάφορα Αθλήματα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.