fbpx

Επιστρέφει το Sultan Azlan Shah Cup

Επιστρέφει το Sultan Azlan Shah Cup

Η διοργάνωση ματαιώθηκε δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο χώρο του χόκεϊ σε χόρτο, το Sultan Azlan Shah Cup επιστρέφει στη δράση μετά από δύο χρόνια που είχε ματαιωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το Ίποχ στη Μαλαισία που παραδοσιακά αποτελεί το πεδίο της δράσης θα ανοίξει ξανά τις πύλες του για το τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 16 με 25 Νοεμβρίου. Το Sultan Azlan Shah Cup αποτελεί μέρος του προγράμματος της διεθνούς ομοσπονδίας, της FIH, κάθε χρόνο από το 2003 και το τουρνουά διεξάγεται με ομάδες που παίρνουν την πρόσκληση από το πρώην μέλος του εκτελεστικού διευθυντή της διεθνούς ομοσπονδίας, του Σουλτάν Αζλάν Σαχ.

 Η κάτοχος του τίτλου στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, η Αυστραλία, όπως και η φιναλίστ Ινδία είναι οι δύο από τις πέντε ομάδες που πήραν την πρόσκληση να αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Μαλαισία μαζί με τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά. Η Αυστραλία, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης με δέκα τίτλους ενώ ακολουθεί η Ινδία με 5. Πακιστάν και Νότια Κορέα έχουν αναδειχθεί νικήτριες από τρεις φορές έκαστη. Στην πιο πρόσφατη έκδοση, το 2019, η Ινδία ηττήθηκε στον τελικό με 4-2 από τη Νότια Κορέα στο shoot-out με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με σκορ 1-1 στην κανονική διάρκεια. Ο Ινδός επιθετικός Μαντίπ Σινχ με επτά τέρματα ήταν ο πρώτος σκόρερ μαζί με τον Τζανγκ Τζονγκ-Χιούν από τη Νότια Κορέα ενώ κορυφαίος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ινδός Σουρέντερ Κουμάρ.

 Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο στάδιο Αζλάν Σαχ στην πόλη Ίποχ της Μαλαισίας που αποτελεί και τη μόνιμη έδρα της διοργάνωσης, μίας διοργάνωσης που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1983 και άρχισε να διεξάγεται σε ετήσια βάση το 2003.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα