fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Ολοκληρώθηκε το F1ABC του αερομοντελισμού

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Ολοκληρώθηκε το F1ABC του αερομοντελισμού

Η δράση στο Πρίλεπ της Βόρειας Μακεδονίας.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα F1ABC είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί το 2020 ωστόσο οι περιορισμού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασαν την αναβολή μέχρι αυτή τη χρονιά. Η διοργάνωση διεξήχθη σε μία περίοδο πέντε ημερών με την συμμετοχή από 26 χώρες. Τρεις ήταν οι κατηγορίες που εκπροσωπήθηκαν, η F1A, η F1B και η F1C.

Στην κατηγορία F1A ο Περ Φίνταλ από την Σουηδία κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του με δεύτερο τον Μπόστιαν Μπάγκαρι από την Σλοβενία ενώ ο Εμανουέλ Ραγκό από τη Γαλλία ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών νικήτρια η Τερέσα Βοσεϊπκοβα από την Τσεχία με δεύτερη την Ταμάρα Κις από τη Ρουμανία και τρίτη την Ρέκα Γκούτι από την Ολλανδία.

Στην κατηγορία F1B, “Wakefield”, ο Μπόγιαν Κόστολιτς από την Σερβία πήρε την πρώτη θέση μπροστά από τον Τδέχο Γιαν Τσίχακ και τον Ορ Σαμπάτ από το Ισραήλ που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Η Όλια Κοσίλο από την Ουκρανία ήταν η μοναδική γυναικεία παρουσία.

Τέλος, στην κατηγορία F1C, ο Γκοτιέ Μπριέρ από τη Γαλλία αναδείχθηκε νικητής αφήνοντας δεύτερο τον Έζρα Σεμές από το Ισραήλ και τρίτο τον Βιργκίνιγιους Φουρμανιούκας από τη Λιθουανία. Μοναδική γυναικεία παρουσία στην κατηγορία εκείνη της Σβιτλάνα Σίτσοβα από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα