fbpx

Συνεργασία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και IWG για προώθηση ισότητας των γυναικών

Συνεργασία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και IWG για προώθηση ισότητας των γυναικών

Κίνηση με στόχο την ισότητα των δύο φύλων στον κόσμο του ράγκμπι.

Τη συνεργασία της με το International Working Group on Women and Sports (IWG) ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ράγκμπι. Πρόκειται για μία συμφωνία με τετραετή ορίζοντας που έχει ως σαφή στόχο να βελτιώσει τη θέση των γυναικών μέσα στον κόσμο του ράγκμπι και να προωθήσει την ισότητα των δύο φύλων.

Το IWG, που αποτελεί ένα ανεξάρτητο διεθνές δίκτυο ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, επιθυμεί μέσω αυτής της συνεργασίας να επιτύχει έμπρακτα αποτελέσματα, ερχόμενο σε επαφή με ηγετικές φυσιογνωμίες του αθλήματος. Η διάρκεια της συνεργασίας κάνει σαφές πως αυτή θα ισχύει τόσο κατά τη διάρκεια του προσεχούς Παγκόσμιου Κυπέλλου τον Οκτώβριο, όσο και εκείνου του 2025.

Μάλιστα, το IWG, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζει χώρα έδρας, φέτος θα βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, δηλαδή τη χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αργότερα θα μεταβεί στη Βρετανία, μιας και η Αγγλία είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2025. Φέτος (τον Νοέμβριο) και το 2026 είναι παράλληλα και οι δύο χρονιές που το IWG θα πραγματοποιήσει το μεγάλο του τετραετές παγκόσμιο συνέδριο, με καλεσμένους προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα