fbpx

World Series: Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Αυστραλία!

World Series: Πρωταθλήτρια με ανατροπή η Αυστραλία!

Συναρπαστικό το φινάλε της διοργάνωσης στο Λος Άντζελες.

Πρωταθλήτρια των World Rugby Sevens Series για τη σεζόν 2021/22 στέφθηκε η Αυστραλία. Στον 9ο και τελευταίο σταθμό της σειράς στο Λος Άντζελες, παρόλο που οι Αυστραλοί δεν κατέκτησαν το τουρνουά, ευνοήθηκαν από τα μεγάλα στραβοπατήματα Νοτίου Αφρικής και Αργεντινής, κάνοντας έτσι την ανατροπή στην τελική βαθμολογία για να βρεθούν στην κορυφή.

Συγκεκριμένα, η Αυστραλία αποκλείστηκε μεν στα ημιτελικά από τα Φίτζι, ωστόσο μπήκε στον μικρό τελικό κόντρα στη Σαμόα γνωρίζοντας πως με νίκη θα εξασφάλιζε τον τίτλο. Αυτή η νίκη ήρθε με 21-7 και μαζί το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία των World Series για την Αυστραλία.

“Ήταν κάτι πολύ σουρεαλιστικό. Ήταν έξι απίθανοι μήνες με τα παιδιά, είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας, αλλά αυτά τα παιδιά πάλεψαν σκληρά και αξίζουν την επιτυχία τους. Είναι κάτι που θα το θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας Τζον Μανέντι.

Τον τίτλο στο τουρνουά του Λος Άντζελες κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία, νικώντας τα Φίτζι στον τελικό με 28-21. Στην τελική κατάταξη των World Series, δεύτερη πίσω από την Αυστραλία πλασαρίστηκε η Νότιος Αφρική, με τα Φίτζι να ακολουθούν στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα