fbpx

Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων: Επιτυχίες για την Ελλάδα στο Πρωτάθλημα Κανόε- Καγιάκ Σπρίντ

Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων: Επιτυχίες για την Ελλάδα στο Πρωτάθλημα Κανόε- Καγιάκ Σπρίντ

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία την συμμετοχή της, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κανόε- Καγιάκ Σπρίντ που διεξήχθη στο Szeged της Ουγγαρίας από 31 Αυγούστου μέχρι 04 Σεπτεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 46 χώρες και περισσότεροι από 700 αθλητές.

Η Εθνική Ομάδα αποτελούνταν από τους Νέους Άνδρες κάτω των 23 ετών, Μάτσα Χρήστο και Αντωνίου Παναγιώτη που κατέλαβαν την 26η θέση ανάμεσα σε 38 πληρώματα.

Την ομάδα των Εφήβων αποτελούσαν οι Μοστιτσόγλου Όμηρος-Μαρίνος που κατέλαβε την 7η θέση στο Κ1 1000μ όντας μόλις 3” από τα μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμηρος αγωνίστηκε για πρώτη χρονιά ενώ παραμένει στην ίδια κατηγορία και για το 2023. Στο Κ1 500μ δε κατάφερε να προκριθεί στον τελικό για μόλις 1”. Η ημιτελική σειρά στην οποία αγωνίστηκε ήταν η πιο δύσκολη μεταξύ των άλλων και δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του αγωνίσματος.

Οι Μεταξάς Κωνσταντίνος και Τριγώνης Παντελεήμων, κατέλαβαν την 14η θέση στο Κ2 1000μ και την 15η θέση στο Κ2 500μ. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν το μικρότερο σε ηλικία από τα 27 πληρώματα που αγωνίστηκαν ενώ είχε καταταγεί 8ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν 2 μήνες στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Η Δουμένη Μαργαρίτα – Ελευθερία αγωνίστηκε στο Κ1 200Μ Νεανίδων  και κατετάγη 15η στο κόσμο ανάμεσα σε 28 συμμετοχές και με απόσταση μόλις 2.5” από τον μεγάλο τελικό. Η αθλήτρια μας αγωνίστηκε για πρώτη χρόνια στη κατηγορία των Νεανίδων και το 2023 θα είναι στην ίδια κατηγορία για να διεκδικήσει την είσοδο της στο τελικό και στα μετάλλια.

Επίσης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κ2 500μ μαζί με την Αλεξανδράκη Ευτυχία, την μικρότερη αθλήτρια της κατηγορίας και για τα επόμενα 3 χρόνια παραμένει στην ίδια κατηγορία.

Στο Κ1 5km αγωνίστηκε ο Αντωνίου Παναγιώτης στη κατηγορία Νέων Ανδρών κάτω των 23 ετών όπου κατετάγη 25ος στους 35 αθλητές που έλαβαν μέρος και στους Εφήβους ο Όμηρος Μαρίνος Μοστίτσογλου που κατέλαβε την 8η θέση ανάμεσα σε 28 συμμετέχοντες.

Η Ελληνική ομάδα έχει μέλλον καθώς οι αθλητές και αθλήτριες που την απαρτίζουν ξεκίνησαν να πρωταγωνιστούν τόσο στα Ευρωπαϊκά όσο και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα από πολύ μικρή ηλικία και όλοι έχουν μπροστά τους μια, δυο η και τρεις χρονιές ακόμα στην ίδια κατηγορία.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος Sasa Radmanovic δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα των νέων αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας και έβαλε τον πήχη ψηλότερα για τον επόμενο σταθμό, τη Σλοβακία όπου οι αθλητές μας θα αγωνιστούν στα Olympic Hopes στη Bratislava διεκδικώντας υψηλές θέσεις στο τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα