fbpx

65th Coupe Aéronautique Gordon Bennett 2022, με το φακό της ICARUS: Πατέρας και υιός Έιμερς προς την επιτυχία

65th Coupe Aéronautique Gordon Bennett 2022, με το φακό της ICARUS: Πατέρας και υιός Έιμερς προς την επιτυχία

Πατέρας και γιος Βίλχεμ και Μπέντζαμιν Έιμερς, της ομάδας GER-3, κέρδισαν το 65ο Coupe Aéronautique Gordon Bennett αφού πέταξαν μια απόσταση 1572,36 χλμ. πέταξαν το πιο απομακρυσμένο σε ευθεία γραμμή από το σημείο απογείωσης στο St. Gallen της Ελβετίας. Προσγείωσαν το αερόστατό τους σήμερα το πρωί στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

YouTube video

Δεύτερος τερμάτισε ο SUI-1 Καρτ Φριέντ / Πασκάλ Βιτπράχιτιγκερ (1550,32km) και τρίτοι οι GER-2 Αντρέας Ζούμροντ / Αξέλ Χάνεκαλ (1512,21km). Ο αγώνας αποδείχθηκε δύσκολος καθώς ο αγωνιστικός χώρος δεν περιελάμβανε την Τουρκία. Ως εκ τούτου, οι πιλότοι είχαν το δύσκολο έργο να πετάξουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στα βουλγαρικά τουρκικά σύνορα χωρίς να περάσουν για να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα πατέρα και γιου κερδίζουν μαζί τον αγώνα. Ο Wilhelm Eimers, 72 ετών, είναι ο πιο έμπειρος πιλότος στο Coupe Aéronautique Gordon. Έχει πλέον όχι λιγότερους από 29 αγώνες (συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος έτους) και τις έχει κερδίσει πέντε φορές – φέτος με τον Μπέντζαμιν Άιμερς, το 2014 με τον Ματίας Ζένγκε και το 2000, το 1996 και το 1995 με τον Μπερντ Λάντσμαν. Έχει επίσης εννέα ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο. Έκανε μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας της FAI ενώ αγωνιζόταν στον αγώνα το 1995, όταν ήταν ψηλά για περισσότερες από 92 ώρες ασταμάτητα. Επιπλέον, του απονεμήθηκε το διάσημο δίπλωμα FAI Montgolfier το 1993 και εισήχθη στο Hall of Fame της FAI CIA Balooning and Airship Hall of Fame.

Είναι η πέμπτη συμμετοχή του Benjamin Eimers στον αγώνα και η πρώτη του νίκη. Στα 37 του, συνεργάστηκε το 2017, 2018, 2019 με τον Ματίας Ζέντζε, όπου πήρε δύο φορές την τρίτη θέση στο βάθρο και πέταξε με τον πατέρα του για πρώτη φορά το 2021. Μετά την απογείωσή του το απόγευμα της Παρασκευής από το St. Gallen, οι Έιμερς πέταξαν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας και συνέχισαν το ταξίδι τους μέσω Αυστρίας, Ουγγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, όπου προσγειώθηκαν στην ακτή στις 05.35 CEST. Ήταν αερομεταφερόμενοι για συνολικά 2 ημέρες 12 ώρες 50 δευτερόλεπτα. Στην πορεία του αγώνα άνοιξαν δύο στρατηγικές επιλογές. Ένα πετούσε προς τη νότια Ελλάδα και ένα πετούσε προς τα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Τρία μπαλόνια πήγαν για την επιλογή «Ελληνικά» ενώ το πακέτο πήγε για την επιλογή «Μαύρη Θάλασσα» και έτσι χάραξαν παρόμοιες τροχιές, κάνοντας τον αγώνα συναρπαστικό μέχρι το τέλος. Πράγματι, αρκετές ομάδες πάλευαν για την πρώτη θέση μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο St. Gallen.

Rankings

1. Έιμερς / Έιμερς (Γερμανία – 3)
2. Φριέντεν / Βιτπρούχτιγκερ (Ελβετία-1)
3. Ζούμροντ / Χούνεκαλ (Γερμανία-2)
4. Τιέτσε / Σχίμποζ (Ελβετία-2)
5. Ντεχελιέρ/Χαβρέτ (Γαλλία-2)
6. Λέις / Χούβερ (Γαλλία-1)
7. Βάγκνερ / Λίλερ (Αυστρία-2)
8. Γκσχεβεντνέρ / Βίσκι (Ελβετία-3)
9. Φόρντεν / Πάντελτ (ΗΠΑ-2)
10. Ζαπάρτ / Γκινάλσκι (Πολωνία-1)
11. Μούνζ / Σχλέγκελ (Γερμανία-1)
12. Μόιν / Μπλάνχαρντ (Γαλλία-3)
13. Ρέκας / Μπογκντάνσκι (Πολωνία-2)
14 Κόμζα / Μικελεβίσιους (Λιθουανία-1)
15. Στερζλίνγκερ / Σπάεκ (Αυστρία-1)
16. Μπροζόβσκι / Σάντερς (Αυστρία-1)
17. Ολσζέβσκι / Σιέλσακ (Πολωνία-3)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα