fbpx

Υπέρ της νέας πρωτοβουλίας από την WST ο Νιλ Ρόμπερτσον

Υπέρ της νέας πρωτοβουλίας από την WST ο Νιλ Ρόμπερτσον

Η World Snooker Tour σε συνεργασία με την WPBSA, την παγκόσμια επαγγελματική ομοσπονδία μπιλιάρδου και σνούκερ, αποφάσισαν να έχουν εξασφαλισμένο το ποσό των 20.000 λιρών για τους 130 παίκτες που βρίσκονται στο χώρο και μάλιστα τα μισά χρήματα θα διανεμηθούν αυτό το μήνα ενώ τα άλλα μισά τον Ιανουάριο. Με τα τουρνουά στην Κίνα να παραμένουν εκτός προγράμματος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, περιλαμβανομένων των Shanghai Masters, China Championship, China Open, World Open και International Open, το παιχνίδι έχει στερηθεί εκατομμύρια σε χρηματικά έπαθλα.

 «Εξακολουθώ να θυμάμαι αναμετρήσεις που ήμουν κοντά στη νίκη και σκεφτόμουν πως αν τα καταφέρω θα μπορώ να πληρώσω το ενοίκιο τριών μηνών και αυτό δεν σε βοηθά να αποδώσεις στο καλύτερό σου», είπε ο Νιλ Ρόμπερτσον, πρώην κάτοχος του Μάστερς. «Αυτός είναι ο λόγος που πάντα έκανα μία μετρημένη ζωή. Δεν θέλω να έχω ξανά αυτές τις σκέψεις. Άλλοι άνθρωποι το περνούν αυτό και σκέφτονται πως αν νικήσουν θα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα κάποιων μηνών και αυτό θα προσφέρει κάποια ηρεμία».

 Νούμερο 60 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Έλιοτ Σλέσορ, είχε τονίσει αυτό το θέμα από την περασμένη σεζόν όταν σχολίασε πως το 30% των παικτών στο χώρο δεν μπορεί να αγοράσει ψωμί οπότε θα πρέπει να καλύπτονται τα έξοδα από την ομοσπονδία ή να αποσυρθούν από το παιχνίδι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ρόνι Ο’Σάλιβαν πρότεινε από την πλευρά του τη μείωση των επάθλων για τους κορυφαίους ώστε να ενισχυθούν εκείνοι που βρίσκονται χαμηλότερα.  «Είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία και η χρήση των πηγών από το World Snooker και το WPBSA με κάνει πολύ ικανοποιημένο. Αν και είμαι από τους κορυφαίους και βγάζω αξιοπρεπή χρήματα, θυμάμαι πως ήταν η κατάσταση στην αρχή της καριέρας μου και γνωρίζω τι συμβαίνει αυτή την στιγμή για τους επαγγελματίες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη», πρόσθεσε ο Ρόμπερτσον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα