fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρωταθλήτρια μετά από τελικό… θρίλερ η Αυστραλία!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρωταθλήτρια μετά από τελικό… θρίλερ η Αυστραλία!

Πρωταθλήτρια κόσμου στέφθηκε η Αυστραλία στις γυναίκες! Οι Wallabies, που μπήκαν στη διοργάνωση ως ένα από τα σημαντικά φαβορί, επιβεβαίωσαν αυτόν τον χαρακτηρισμό στην πράξη, κάνοντας δικό τους το τρόπαιο. Ο θρίαμβος αυτός ήρθε έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στην κάτοχο του τίτλου από το 2018, τη Νέα Ζηλανδία, με τις Αυστραλές να επικρατούν με 24-22, στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.

Για την Αυστραλία αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού είχε βρεθεί ξανά στην κορυφή του κόσμου το 2009, στην παρθενική διοργάνωση γυναικών. Μάλιστα, σε αυτές τις δύο επιτυχίες προστίθεται και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2016 στο Ρίο, στην πρώτη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων που είχε το rugby sevens στο πρόγραμμά της.

Για τη Νέα Ζηλανδία αυτή η οριακή ήττα σήμανε απώλεια του παγκόσμιου θρόνου έπειτα από εννέα χρόνια, μιας και οι All Blacks είχαν κατακτήσει το τρόπαιο όχι μόνο το 2018 αλλά και το 2013. Σημειώνεται πάντως πως οι Νεοζηλανδές ήταν οι ηττημένες του τελικού και το 2009, όταν είχε πάρει ξανά τον τίτλο η Αυστραλία.

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Γαλλία πήρε μία άνετη νίκη με 29-7 επί των ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο. Στον αντίποδα, για τις Αμερικανίδες αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική διοργάνωση που αποχωρούν έχοντας ηττηθεί στον μικρό τελικό και περιοριστεί στην τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα