fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στον “θρόνο” με καθηλωτική εμφάνιση τα Φίτζι!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στον “θρόνο” με καθηλωτική εμφάνιση τα Φίτζι!

Πρωταθλήτρια κόσμου στέφθηκε η ομάδα των Φίτζι στους άνδρες! Οι νησιώτες απέδειξαν για πολλοστή φορά πως αποτελούν κυρίαρχη δύναμη στο σπορ, νικώντας αυτή τη φορά στον τελικό της διοργάνωσης με 29-12 τη Νέα Ζηλανδία. Αυτός ήταν ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος για τα Φίτζι μετά από εκείνους του 1997 και του 2005, ενώ φυσικά προστίθεται στην κατάκτηση του Χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου τόσο το 2021 στο Τόκιο όσο και το 2016 στο Ρίο.

Με αυτόν τον τρόπο, τα Φίτζι “εκθρόνισαν” τους Νεοζηλανδούς από την κορυφή του κόσμου, όπου βρίσκονταν εδώ και εννέα χρόνια, καθώς είχαν κατακτήσει τους τίτλους του 2013 και του 2018. Σημειώνεται πως τα Φίτζι δεν πήραν τον τίτλο με σπουδαία εμφάνιση μονάχα στον τελικό, αλλά σε όλη την πορεία τους στο τουρνουά ήταν εντυπωσιακοί, αφού σε όλα τους τα ματς ανεξαιρέτως νίκησαν με διψήφια διαφορά πόντων.

Στον μικρό τελικό η Ιρλανδία νίκησε με 19-14 την Αυστραλία, κατακτώντας έτσι το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της στη διοργάνωση. Αντιθέτως, οι Αυστραλοί έμειναν για ακόμη μία φορά εκτός μεταλλίων, αφού η τελευταία φορά που είχαν βρεθεί στο βάθρο ήταν το μακρινό 2005, όταν είχαν πάρει το χάλκινο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα