fbpx

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός δρ. Άλεν Άιλετ

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός δρ. Άλεν Άιλετ

Μία από τις επιφανέστερες φυσιογνωμίες στην ιστορία της North Melbourne και γενικότερα του AFL, ο δρ. Άλεν Άιλετ αποχώρησε από τα εγκόσμια σε ηλικία 88 ετών. Ως παίκτης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του με τους Kangaroos (1952-1964), ενώ διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του συλλόγου, πρώτα την περίοδο 1971-76 και μετέπειτα το διάστημα 2001-05.

Την εποχή που αγωνιζόταν, ψηφίστηκε τρεις σερί χρονιές πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν για τη North Melbourne (1958, 1959, 1960), ενώ ήταν ο αρχηγός της ομάδας από το 1961 ως το τέλος της καριέρας τους. Μετέπειτα, πέραν των δύο περιόδων ηγεσίας του συλλόγου, διακρίθηκε για τις υπηρεσίες του και ως πρόεδρος του Victorian Football League (VFL), δηλαδή του πρωταθλήματος της πολιτείας Βικτώριας της Αυστραλίας.

Ο δρ. Άλεν Άιλετ ως παίκτης με τη φανέλα της North Melbourne.

Σημειώνεται πως ο δρ. Άλεν Άιλετ καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, είτε ως παίκτης είτε μετέπειτα ως διοικητικό στέλεχος, εργαζόταν παράλληλα ως οδοντίατρος μέχρι την ηλικία των 81 ετών, “κατοχυρώνοντας” έτσι και την προσφώνηση δόκτωρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα