fbpx

Rugby Championship: Νίκη, μπόνους βαθμός και… πρωτιά για Νότιο Αφρική!

Rugby Championship: Νίκη, μπόνους βαθμός και… πρωτιά για Νότιο Αφρική!

Το μάξιμουμ κέρδος από το ματς της 5ης αγωνιστικής του Rugby Championship άντλησε η Νότιος Αφρική, αφού όχι μόνο νίκησε εκτός έδρας με 36-20 την Αργεντινή, αλλά πήρε και τον μπόνους βαθμό, καθώς σημείωσε πέντε try. Πλέον, οι Springboks βρίσκονται στην πρωτιά της κατάταξης μαζί με τη Νέα Ζηλανδία, έχοντας αμφότεροι από 14 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν από νωρίς να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και σημειώνοντας τρία try στο πρώτο ημίχρονο (δίχως να δεχθούν κανένα) απέκτησαν προβάδισμα με 22-6. Στο δεύτερο μέρος το ζητούμενο ήταν πια ο μπόνους βαθμός και αυτός ήρθε με τον Ντε Αλέντε να πετυχαίνει το τέταρτο try στο 74’ και τον Μαρξ να προσθέτει ένα πέμπτο στο 79’.

Αυτή τη στιγμή, στην ισοβαθμία τον πρώτο λόγο έχει η Νέα Ζηλανδία, αφού στη διαφορά πόντων βρίσκεται στο +41, την ώρα που η Νότιος Αφρική είναι μόλις στο +28. Στην τελευταία αγωνιστική η Νότιος Αφρική θα υποδεχθεί την Αργεντινή στο Ντέρμπαν και η Νέα Ζηλανδία την Αυστραλία στο Όκλαντ.

Οι Springboks ελπίζουν με κάποιον τρόπο να αποσπάσουν τουλάχιστον έναν βαθμό περισσότερο από τους All Blacks ή να ευνοηθούν από κάποια μεγάλη διαφορά στο σκορ, συνυπολογίζοντας και το πόσο δυσκολεύτηκε η Νέα Ζηλανδία να κάμψει την αντίσταση των Αυστραλών στο προηγούμενο μεταξύ τους ματς, πριν λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα