fbpx

Rugby Championship: Γιγαντιαίο βήμα τίτλου για τη Νέα Ζηλανδία!

Rugby Championship: Γιγαντιαίο βήμα τίτλου για τη Νέα Ζηλανδία!

Εξαιρετικά κοντά στην κατάκτηση του Rugby Championship βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία! Οι All Blacks επιβλήθηκαν με 40-14 της Αυστραλίας στο Όκλαντ, στην τελευταία αγωνιστική, πήραν τον μπόνους βαθμό των try και πλέον περιμένουν το τελευταίο χρονικά ματς ανάμεσα στη Νότιο Αφρική και την Αργεντινή, ώστε να μάθουν εάν έχουν εξασφαλίσει το τρόπαιο.

Αγωνιστικά, η Νέα Ζηλανδία μπήκε στον αγώνα με πρόθεση να κυριαρχήσει εξαρχής και, εφόσον το επιτρέψουν οι συγκυρίες, να φτάσει και σε μία μεγάλη διαφορά στο σκορ. Το 17-0 του ημιχρόνου ήταν ήδη μία καλή βάσει για τους γηπεδούχους και στο δεύτερο μέρος απλώς διατήρησαν το ίδιο μομέντουμ ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά.

Πλέον, η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 19 βαθμούς. Η Νότιος Αφρική ακολουθεί με 14, οπότε στο βέλτιστο σενάριο μπορεί να ανεβεί και εκείνη στους 19, για να επέλθει ισοβαθμία. Σε μία τέτοια περίπτωση, κριτήριο για τον πρωταθλητή είναι η συνολική διαφορά πόντων. Εκεί, οι All Blacks βρίσκονται στο +67, με τους Springboks να έχουν +28.

Αυτή σημαίνει πως για να ανατρέψει τα πράγματα η Νότιος Αφρική πρέπει να νικήσει την Αργεντινή με μία διαφορά 40 πόντων. Αποστολή ίσως όχι αδύνατη, αλλά σίγουρα πάρα πολύ δύσκολη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα