fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: “Χρυσός” ο Σούρλας, “χάλκινοι” Χύτας, Βλασσόπουλος, Παπακωνσταντίνου – 4 μετάλλια και στο ομαδικό

Παγκόσμιο Κύπελλο: “Χρυσός” ο Σούρλας, “χάλκινοι” Χύτας, Βλασσόπουλος, Παπακωνσταντίνου – 4 μετάλλια και στο ομαδικό

Με οκτώ μετάλλια -τέσσερα σε ατομικό και τέσσερα σε ομαδικό- επέστρεψε η Ελληνική αποστολή από το Παγκόσμιο Κύπελλο Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου-Subbuteo που διεξήχθη στη Ρώμη το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (www.fistf.com).

Η ελληνική αποστολή, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, μέτρησε πάνω από 50 άτομα αποστολή, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αθλητές, προπονητές και συνοδοί. Εκπρόσωποι από 26 χώρες από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές κατηγορίες. Περίπου 250 αθλητές από όλο τον κόσμο πήραν μέρος στις 6 διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες είναι οι εξής: Open, Γυναίκες, Βετεράνοι, Κ20, Κ16 και Κ12.

Η Ελλάδα είχε συμμετοχή σε όλες τις ατομικές κατηγορίες και στις πέντε εκ των έξι ομαδικών κατηγοριών. Η τελική συγκομιδή μεταλλίων θεωρείται αρκετά πετυχημένη αφού, στις ατομικές κατηγορίες ο Λέανδρος Σούρλας από τη Λάρισα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην κατηγορία Κ20 και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής στην ιστορία που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης, στην ίδια κατηγορία την τρίτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Χύτας (Λάρισα).

Στο βάθρο στην κατηγορία Open ανέβηκε ο Γιάννης Βλασσόπουλος, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισε και ο Λάζαρος Παπακωνσταντίνου στην κατηγορία των Βετεράνων.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ομαδικών κατηγοριών η μεγάλη επιτυχία ήρθε από τους νέους Κ16 όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα κατακτά πρώτη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε ομαδική κατηγορία. Η Κ20 έφτασε μέχρι τον τελικό παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο και ταυτόχρονα η ομάδα της Open όπως και η ομάδα των Βετεράνων τερμάτισαν στην 3η θέση με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος. Η συγκομιδή των μεταλλίων ολοκληρώθηκε με τις Γυναίκες να τερματίζουν τρίτες στην κατηγορία τους, εκμεταλλευόμενες την περιορισμένη συμμετοχή ομάδων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα