fbpx

Κώστας Κόκκορης στο ApexSports.gr: «Οι δυνατότητες του Δημήτρη δεν έχουν ταβάνι» (audio, pics)

Κώστας Κόκκορης στο ApexSports.gr: «Οι δυνατότητες του Δημήτρη δεν έχουν ταβάνι» (audio, pics)

O Κώστας Κόκκορης μίλησε στο apexsports.gr για τον Δημήτρη Σελεβεντά ως προπονητής και…εργοδότης του με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τρίσποντου Μπιλιάρδου U22 που πραγματοποιήθηκε στο στο Χεερούχοβααρντ της Ολλανδίας (23-25/09).

«Είμαι πολύ περήφανος για τον Δημήτρη αλλά η επιτυχία ανήκει εξ’ολοκλήρου σε εκείνον. Εγώ δεν έχω να καρπωθώ απολύτως τίποτα, έχω βοηθήσει και άλλα παιδιά στο παρελθόν και θεωρώ πως η γνώση πρέπει να μεταδίδεται», ανέφερε στην αρχή της συζήτησης.

Ανέτρεξε στη παρελθόν και θυμήθηκε τον Δημήτρη πολύ μικρό να παρακολουθεί αγώνες, να είναι ένα πολύ αγαπητό παιδί και λόγω της γνωριμίας του με τον πατέρα του Δημήτρη τον κ.Χάρη ήταν πολύ εύκολη απόφαση να αναλάβει τον ρόλο του προπονητή.

«Τον θυμάμαι να θέλει να παίξει από πολύ μικρός με μεγάλη θέληση να πετύχει. Έχω αναλάβει τον ρόλο του προπονητή εδώ και 1 χρόνο και μου ήταν πολύ εύκολο να διακρίνω εκτός από το ταλέντο του, το πείσμα και τη θέληση να πετύχει στο μπιλιάρδο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη και στους προσωπικούς του στόχους ως προπονητής τόνισε πως «Ο Δημήτρης είχε δείξει το ταλέντο του πριν τον αναλάβω, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό U17 το 2019. Επομένως, ο δικός μου πρωταρχικός στόχος ήταν να του μεταδώσω τον τρόπο διαχείρισης μιας επιτυχίας ή μιας αποτυχίας αντίστοιχα. Σε τέτοιες ηλικίες είναι σημαντικό να συζητάμε εκτός από τον τρόπο παιχνιδιού και τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης ειδικών συνθηκών ούτως ώστε να μην σταθούν εμπόδιο στη συνέχεια της καριέρας του», δήλωσε και επεσήμανε πως μερικοί από τους πρωταθλητές χρειάζονται τη παρουσία ψυχολόγου για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Κόκκορης μίλησε για την ψυχολογική και αγωνιστική ετοιμότητα του Δημήτρη πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U22 και τόνισε κατηγορηματικά πως «Ήμουν σίγουρος πως θα πάει καλά. Γνώριζα τους αντιπάλους του και ήξερα την αγωνιστική ετοιμότητα του Δημήτρη. Όλοι του οι αγώνες ήταν ακόμα μια απόδειξη πως βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο πολλά χρόνια».

«Είτε κατακτούσε είτε όχι το μετάλλιο, δεν είχε καμία σημασία, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η δουλειά και η σωστή διαχείριση γιατί τα μετάλλια θα έρθουν στο μέλλον, ακόμα και σε επίπεδο Ανδρών. Έχει την ευφυία και την ικανότητα να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω με την ωριμότητα που τον διακρίνει», πρόσθεσε με την ένταση της φωνής του να επιβεβαιώνει τη βεβαιότητα για τις μελλοντικές επιτυχίες.

Αποκάλυψε τον τρόπο προπόνησης και τις ώρες που περνούν μαζί σε εβδομαδιαία βάση και δήλωσε πως «Δεν περνάμε πολλές ώρες μαζί. Δεν κάθομαι συνέχεια από πάνω του. Συζητάμε τεχνικά θέματα και στη συνέχεια εκείνος προπονείται μόνος και σε τακτά διαστήματα ελέγχουμε τον βαθμό εφαρμογής των οδηγιών αυτών», ανέφερε.

Ο Δημήτρης Σελεβεντάς είναι μόλις 20 ετών, σπουδάζει στο ΠΑ.Δ.Α χρηματοοικονομικά και ταυτόχρονα εργάζεται στον χώρο όπου προπονείται. Ο…εργοδότης του Κώστας Κόκκορης ξεκαθάρισε πως «Προτεραιότητα για μένα έχουν οι σπουδές του. Παρόλα αυτά μπορεί να κάνει και τα 3. Ο Δημήτρης δεν εργάζεται για να κάνει βόλτες. Εργάζεται για να μπορεί να συμμετέχει σε κορυφαίες διοργανώσεις στον εξωτερικό, να πάρει εμπειρίες ανάμεσα στους κορυφαίους και να διακριθεί ακόμα και σε επίπεδο Ανδρών», ανέφερε για τον…υπάλληλο του.

Αναφερόμενος στο πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Δημήτρης ο κ. Κόκκορης ήταν σαφής λέγοντας πως «Δε γνωρίζω που θα βρίσκεται στο μέλλον γιατί είναι μόλις 20 ετών. Ξέρω που βρίσκεται τώρα. Οι δυνατότητες του δεν έχουν ταβάνι! Από τη δική μου μεριά αν δω πως αποκλίνει από τη πορεία του και τους στόχους του θα είμαι εκεί να του κρούω των κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε με περηφάνεια για τον Δημήτρη και προσμονή ο Δευτεραθλητής κόσμου U22 να φανεί αντάξιος των δυνατοτήτων που διακρίνει.

«Είναι εύκολο να φτάσεις στη κορυφή. Είναι δύσκολο να παραμείνει. Στην ευαίσθητη ηλικία που βρίσκεται είναι εύκολο να παρασυρθεί από τις επιρροές και τα θέλω του. Διαθέτει όμως ωριμότητα και με τη βοήθεια μου στη διαχείριση θα τα καταφέρει. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα του», επεσήμανε με τη συγκίνηση έκδηλη στα λεγόμενα του και το πρόσωπό του.

Επιμέλεια video, photos: Αργυρώ Αναστασίου

YouTube video
https://billiard.apexsports.gr/2022/10/11/dimitris-seleventas-sto-apexsports-gr-den-echo-katalavei-akoma-ti-echo-kanei-audio-pics/
https://billiard.apexsports.gr/2022/10/17/dimitris-seleventas-sto-apexsports-gr-skeftika-polles-fores-na-ta-paratiso-audio-pics/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα