fbpx

Ελληνική παρουσία στο Champions League

Ελληνική παρουσία στο Champions League

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το Champions League Subbuteo, στην Reggio Emilia, μία πόλη ανάμεσα στην Πάρμα, την Σασουόλο και την Μπολόνια στη βόρεια Ιταλία. 

Ταυτόχρονα, θα διεξαχθεί και το Europa League στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Πρόκειται για τις κορυφαίες Διασυλλογικές διοργανώσεις Subbuteo στην Ευρώπη, στις οποίες συμμετέχουν ομάδες, χωρίς ατομικές κατηγορίες. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από επτά ομάδες συνολικά στις δύο αυτές διοργανώσεις. 6 στο Champions League και 1 στο Europa League.

Πιο συγκεκριμένα στο Champions League θα συμμετάσχουν ο Πρωτέας Νέου Κόσμου, οι Falcons, οι SBSC, οι Noctuas, η Ολύμπια και ο Άτλας που μαζί με άλλες 18 ομάδες από όλη την Ευρώπη(συνολικά 24), θα σχηματίσουν τέσσερις ομίλους των έξι. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην φάση των 16 όπου θα συνεχίσουν σε αγώνες νοκ-άουτ.

Αντίστοιχα στην Μαγιόρκα θα διεξαχθεί το Europa League,  με την συμμετοχή μιας Ελληνικής ομάδας η οποία είναι η ΑΕΛ.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Champions League δεν το έχει κατακτήσει ποτέ κάποια Ελληνική ομάδα παρότι είχαμε 2 ομάδες(Falcons, Ατλας) που είχαν φτάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ το Europa League το έχουν κατακτήσει τρεις Ελληνικές ομάδες(Falcons X2, Ατλας, Ολύμπια) συνολικά 4 φορές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα