fbpx

Για τις αλλαγές στη ζωή του μίλησε ο Σον Μέρφι

Για τις αλλαγές στη ζωή του μίλησε ο Σον Μέρφι

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος τίτλου σε UK Championship και Masters, ο Σον Μέρφι μίλησε ανοικτά για την απόφασή του να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και με την πνευματική του υγεία.

 Ο 40χρονος παίκτης του σνούκερ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μία διαδικασία που περιλαμβάνει την αφαίρεση μεγάλου μέρους του στομαχιού, περιορίζοντας την ικανότητα να καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα τροφής. Ο ίδιος αποκάλυψε στο BBC Sport ότι η κακή πνευματική του υγεία τον έπεισε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, κάτι που έχει αλλάξει τη ζωή του.

«Μακάρι να το είχα κάνει 20 χρόνια πριν, επειδή αισθάνομαι ότι η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο», εξήγησε. «Έχω υποφέρει με το βάρος σε όλη μου τη ζωή. Ήμουν παχύσαρκο παιδί στο σχολείο, νιώθω ότι ήμουν σε δίαιτα από τα 15 μου, ίσως και νωρίτερα και έφτασα στο όριο των αντοχών μου με όλα αυτά. Έφτασα σε πολύ χαμηλό επίπεδο στην πνευματική μου υγεία, έπιασα πάτο. Ήμουν πολύ κοντά να πάω σε γιατρό για την κατάθλιψη, το άγχος, δεν ήθελα να βγαίνω έξω, επειδή με σχολίαζαν στο δρόμο. Στα social media, ο κόσμος μου έστελνε τρομερά μηνύματα και σχόλια και στο τέλος απλά σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι με αυτό διότι αν συνεχίσω έτσι θα είναι το τέλος μου πνευματικά και ίσως βιολογικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες από την στιγμή της επέμβασης ο Μέρφι έχει χάσει περισσότερα από 25 κιλά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα