fbpx

LIV Golf: Σκέψεις για τη δημιουργία δικών της μέιτζορ

LIV Golf: Σκέψεις για τη δημιουργία δικών της μέιτζορ

Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας γκολφ της Σαουδικής Αραβίας, με τα fund της χώρας να βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του LIV Golf, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει τα δικά του μέιτζορ τουρνουά αν οι παίκτες που συμμετέχουν δεν εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής στις τέσσερις κλασικές διοργανώσεις της σεζόν.

 Ο κόσμος του γκολφ έχει διχαστεί από την στιγμή που δημιουργήθηκε το LIV Golf καθώς πολλά μεγάλα ονόματα υπέκυψαν στον πειρασμό των μεγάλων συμβολαίων και των τεράστιων χρηματικών επάθλων. Από την πλευρά του, το PGA Tour αποφάσισε να αποβάλει όλους τους παίκτες που πήγαν στην ανταγωνιστική διοργάνωση με τη διαμάχη να οδεύει προς τις δικαστικές αίθουσες.

 Τα μέιτζορ έχουν τα δικά τους συμβούλια και έχουν περιθώριο μερικών μηνών προτού πάρουν την απόφασή τους καθώς το επόμενο μέιτζορ είναι το Μάστερς, τον Απρίλιο του 2023. Σε περίπτωση που η στάση είναι ουδέτερη και οι παίκτες του LIV έχουν το δικαίωμα συμμετοχής τότε γκόλφερ όπως οι Ντάστιν Τζόνσον, Φιλ Μίκελσον, Σέρχιο Γκαρθία και Πάτρικ Ριντ θα μπορούν να αγωνιστούν ως πρώην κάτοχοι τίτλου.

 Άλλοι παίκτες, όπως οι Τέιλορ Γκουτς, Έιμπραχαμ Άνσερ και Ίαν Πούλτερ, θα πρέπει να διεκδικήσουν την παρουσία τους μέσω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη. Το LIV δεν αναγνωρίζεται στην παγκόσμια κατάταξη και όλοι οι παίκτες του πέφτουν όλο και χαμηλότερα. Όσοι είναι κάτω από τις πρώτες 50 θέσεις δεν θα πάρουν πρόσκληση να αγωνιστούν.

 Ο Ματζέντ Αλ Σορούρ, ο CEO της ομοσπονδίας γκολφ της Σαουδικής Αραβίας σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, είπε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στη δημιουργία δικών του αντίστοιχων τουρνουά. «Αν τα μέιτζορ αποφασίσουν να μην αγωνιστούν οι παίκτες μας θα το γιορτάσω. Θα δημιουργήσω τα δικά μου μέιτζορ για τους παίκτες μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα