fbpx

Ολικό “λίφτινγκ” στις διοργανώσεις παρκούρ προετοιμάζει η FIG

Ολικό “λίφτινγκ” στις διοργανώσεις παρκούρ προετοιμάζει η FIG

Το πρόσφατο παρθενικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρκούρ, πέρα από μία σπουδαία αγωνιστική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, ήταν άκρως διδακτικό και για την ίδια την FIG. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής ήδη λαμβάνει όλες τις αναφορές και τα σχόλια από τη διοργάνωση που διεξήχθη στο Τόκιο και με βάση αυτά θα σχεδιάσει την επόμενη ημέρα του σπορ.

Συγκεκριμένα, η FIG θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές κυρίως σε δύο σκέλη, στο οργανόγραμμα της εξέλιξης των διοργανώσεων και στο σκορ των τρικ. Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με τη δομή που θα έχουν οι επίσημοι αγώνες, ποια αγωνίσματα θα περιλαμβάνουν και πώς θα ορίζεται η δυνατότητα συμμετοχής (μέθοδος πρόκρισης) στον εκάστοτε αγώνα.

Το δεύτερο σκέλος είναι ίσως και το πιο ουσιαστικό για τους αθλητές. Η FIG θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές κυρίως στα connections (συνδέσεις), δηλαδή σε όλα τα μικρότερα τρικ τα οποία λειτουργούν ως “σύνδεσμοι” από το ένα μεγάλο τρικ στο άλλο, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ενός αθλητή.

Οι αρμόδιοι της Ομοσπονδίας ουσιαστικά θέλουν να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα από πλευράς σκορ εκεί, κάτι που μαρτυρά την πρόθεσή τους να μετατραπούν οι προσπάθειες των αθλητών περισσότερο σε μία σταθερής κίνησης “χορογραφία”, παρά σε ένα άθροισμα διαδοχικών μεγάλων τρικ. Αυτό βέβαια δεν είναι παράξενο, μιας και, σε γενικές γραμμές, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το παρκούρ από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 όταν άρχισε η σταδιακή αύξηση της δημοφιλίας του, μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα