fbpx

Ίσες απολαβές για άνδρες και γυναίκες στην Ινδία

Ίσες απολαβές για άνδρες και γυναίκες στην Ινδία

Η ομοσπονδία κρίκετ της Ινδίας ανακοίνωσε την απόφαση της να επιφέρει την ισότητα στα χρηματικά έπαθλα ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα.

 «Εφαρμόζουμε την ισότητα στις αποδοχές για άνδρες και γυναίκες», είπε ο γραμματέας της ομοσπονδίας, Τζέι Σαχ. «Οι απολαβές για κάθε ματς θα είναι πλέον ίσες μεταξύ ανδρών και γυναικών καθώς περνάμε σε μία νέα εποχή ισότητας των φύλων στο ινδικό κρίκετ. Η ισότητα στις απολαβές ήταν δέσμευσή μας και ευχαριστώ το συμβούλιο για την στήριξή του».

 Η ανακοίνωση θα δει πλέον τις γυναίκες να κερδίζουν ένα ποσό λίγο πάνω από τα 18.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή σε Test Match, κάτι λιγότερο από 8.000 ευρώ για τις μονοήμερες αναμετρήσεις και κάτι περισσότερο από 3.500 ευρώ για τις διεθνείς αναμετρήσεις Τ20. Η αλλαγή είναι μεγάλη καθώς μέχρι τώρα οι γυναίκες δεν έπαιρναν περισσότερα από 4.900 ευρώ για τα Test Match και 1.250 ευρώ για τα T20 και τα ODIs.

 Η εξέλιξη μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί ενώ επόμενος στόχος είναι η δημιουργία γυναικείας ινδικής Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη χρονιά. Η Νέα Ζηλανδία έχει ήδη υπογράψει πενταετή συμφωνία που εξομοιώνει τις απολαβές των γυναικών με εκείνες των ανδρών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα