fbpx

FAI Awards: Ανακοινώθηκαν οι νικητές (vid)

FAI Awards: Ανακοινώθηκαν οι νικητές (vid)

Η διεθνής ομοσπονδία αεραθλητισμού, η FAI, ανακοίνωσε τα ονόματα των κορυφαίων της χρονιάς τιμώντας τα πρόσωπα και τις ομάδες που είχαν σημαντική επίδραση στην αεροναυτική και αστροναυτική. Τα ετήσια βραβεία της FAI αποτελούν την κορυφαία στιγμή αναγνωρίζοντας τα μέλη που συμβάλουν στην προώθηση και εξέλιξη του αθλήματος.

Photographed at the FAI World Glider Aerobatic Championships 2016, Matko Airport, Hungary. Free to use for editorial relating to air sports in print and online. No other commercial use

 Ο Φαουστίνο Κάντος Γκαρθία από την Ισπανία πήρε το τιμητικό δίπλωμα που φέρει το όνομα του Πολ Τισαντιέ για το εξαιρετικά κατασκευασμένο στο χέρι αεροσκάφος του το οποίο εμφανίστηκε σε πολλές διοργανώσεις και μουσεία στη χώρα του. Ο Μάικ Χόιερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες πήρε το βραβείο που φέρει το όνομα του Λέον Μπανκότο, για την συνεισφορά του στον κόσμο της αεροβατικής. Ο ίδιος ήταν ο πρόεδρος με τη μεγαλύτερη θητεία στην αεροβατική επιτροπή της FAI, την CIVA, με 26 χρόνια υπηρεσίας. Υπό την προεδρία του η αεροβατική στις ΗΠΑ εξαπλώθηκε σημαντικά και από τους ελάχιστους πιλότους που έπαιρναν μέρος το 1970, τα μέλη έγιναν 6.000 με αποτέλεσμα τη δημιουργία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Glider & Advanced.

 Τέλος, ο Γιαν Κοτούχα από την Σλοβακία πήρε δύο τιμητικά διπλώματα, που φέρουν τα ονόματα των Αλφόνς Πενό και Αντρέι Τουπέλοφ για τα επιτεύγματά του ως αθλητής όπως επίσης και για την αφοσίωσή του στα διαστημικά μοντέλα μέσω των τεχνικών του καινοτομιών.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα