fbpx

UK Championship: Γύρισε το χρόνο πίσω ο Τζίμι Γουάιτ

UK Championship: Γύρισε το χρόνο πίσω ο Τζίμι Γουάιτ

Ο Τζίμι Γουάιτ πήρε τη νίκη με 6-0 στον πρώτο γύρο των προκριματικών του UK Championship, 30 χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου. Ο πρώην πρωταθλητής του Μάστερς είχε πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο το 1992 όταν είχε επικρατήσει στον τελικό με 16-9 του Άγγλου συμπατριώτη του, Τζον Πάροτ στο Πρέστον.

 Τριάντα χρόνια μετά ο Whirlwind πήρε άλλη μία άνετη νίκη, αυτή τη φορά στο Ποντς Φορτζ του Σέφιλντ. Απέναντι στον Βραζιλιάνο Βίκτορ Σάρκις, τον πρωταθλητή των Παναμερικανικών Αγώνων του 2021 ο οποίος γεννήθηκε ένα χρόνο μετά το θρίαμβο του Γουάιτ, το 1993, ο Άγγλος είχε μπρέικ 50, 92 και 55 πόντων και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μίτσελ Μαν.

 Φιναλίστ σε έξι τελικούς παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Γουάιτ θα χρειαστεί ακόμα τρεις νίκες για να φτάσει στο γύρο των 32 ενώ σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο του Μαν θα αντιμετωπίσει στην συνέχεια τον πρωταθλητή του 2004, Στίβεν Μαγκουάιρ. Αξίζει να  σημειωθεί ότι ο Γουάιτ είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Seniors ενώ τα προκριματικά ολοκληρώνονται την προσεχή Πέμπτη με τους 16 που θα πάρουν το εισιτήριο να αντιμετωπίζουν τους 16 κορυφαίους στην παγκόσμια κατάταξη στο Γιορκ το διάστημα 12 με 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα