fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στον τελικό η Σαμόα με ήρωα τον Κράιτον στην παράταση! (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στον τελικό η Σαμόα με ήρωα τον Κράιτον στην παράταση! (vid)

Απίθανο φινάλε στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ! Με το σκορ στο 26-26 ανάμεσα σε Αγγλία και Σαμόα, ο Στίβεν Κράιτον πέτυχε με drop goal τον χρυσό πόντο στην παράταση και έδωσε στην ομάδα του το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Με αυτόν τον τρόπο η φανταστική Toa Samoa, στην έκτη παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το στέμμα στον τελικό.

Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, ήταν ένα εξαιρετικά οριακό ματς, που θα μπορούσε να αναδείξει νικήτρια οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Η Σαμόα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με βραχύ προβάδισμα 10-6 επί της οικοδέσποινας του τουρνουά, ενώ και στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Πολυνησίας έφτασε να προηγείται με 20-26 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος, πριν έρθει το try της ισοφάρισης από Χέρμπι Φάνγουορθ.

Με τη συμπλήρωση των 80 λεπτών και το σκορ ισόπαλο, η μάχη πήγε στην παράταση, όπου όποια ομάδα σκόραρε πρώτη θα έπαιρνε και τη νίκη. Αυτό τελικά συνέβη με το drop goal του 22χρονου Κράιτον, ο οποίος βέβαια είχε πετύχει νωρίτερα και δύο από τα πέντε try της ομάδας του, βάζοντας έτσι με σαφήνεια την υπογραφή του σε αυτή την αναμέτρηση.

Πλέον, ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Old Trafford του Μάντσεστερ. Εκεί, η Σαμόα θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου και 11 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Αυστραλία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα