fbpx

UK Championship: Προειδοποίηση για τα νεύρα του δέχθηκε ο Βαφέι (vid)

UK Championship: Προειδοποίηση για τα νεύρα του δέχθηκε ο Βαφέι (vid)

Ο Χοσεϊν Βαφέι άφησε τον εκνευρισμό του να ξεφύγει χάνοντας 6-2 από τον Τζακ Λιζάουκι στη φάση των 16 του UK Championship. Όντας 5-2 πίσω στο σκορ και με 55-40 στο φρέιμ, ο Ιρανός έχασε μία απλή φαινομενικά κίτρινη μπάλα που ουσιαστικά του κόστισε το ματς. Εμφανώς εκνευρισμένος ο Βαφέι έριξε την στέκα του στο πάτωμα επιστρέφοντας στη θέση του και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Λίο Σκάλιον, του έδωσε προειδοποίηση για την αντίδρασή του.

 Μπροστά στο σκορ με 46-0 στο έκτο φρέιμ ο Βαφέι χτύπησε τη βάση της στέκας του στο πάτωμα έχοντας χάσει μία κόκκινη μπάλα στο γωνιακό πόκετ ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παραδέχθηκε ότι ειχε χάσει την συγκέντρωσή του στο παιχνίδι εξαιτίας των διαδηλώσεων και της κοινωνικής αναστάτωσης που επικρατεί στη χώρα του, το Ιράν.

 Ο 28χρονος είναι ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης σνούκερ από το Ιράν και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Βαφέι έδειξε σε καλή κατάσταση επικρατώντας του Μαρκ Σέλμπι στον πρώτο γύρο ωστόσο ήταν σαφώς υποδεέστερος του Λιζάουκι. «Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, γνωρίζοντας τι επικρατεί στο μυαλό μου, δεν ξέρω πως παίζω», είπε στην Metro. «Δεν θέλω να πανηγυρίζω, δεν θέλω να λέω ότι είμαι χαρούμενος όταν νικάω εξαιτίας των συμπατριωτών μου. Κάποιοι μου στέλνουν μηνύματα λέγοντας ότι δεν πρέπει να παίζω τώρα, να δείξω σεβασμό, αλλά τι πρέπει να κάνω; Πρέπει να έχω και τη ζωή μου επίσης, η ζωή συνεχίζεται. Στηρίζω τους ανθρώπους μου, είμαι μαζί τους, αλλά τι μπορώ να κάνω; Δεν είναι στα χέρια μου, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πέρα από το να είμαι μία φωνή για εκείνους. Έχω κάνει το καλύτερό μου για εκείνους, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα