fbpx

Εξαπλώνεται το παρκούρ σε Ουζμπεκιστάν και Τυνησία

Εξαπλώνεται το παρκούρ σε Ουζμπεκιστάν και Τυνησία

Το παρκούρ βρίσκεται σε θεαματική άνοδο αυτή την περίοδο και η ίδρυση νέων ακαδημιών αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο αποδεικτικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, δύο νέες ακαδημίες παρκούρ έκαναν… εγκαίνια, η μία στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και η άλλη στην Τύνιδα της Τυνησίας.

Ειδικά για την Τασκένδη αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα, αφού το άνοιγμα της ακαδημίας έδωσε την ευκαιρία στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν να φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα προπονητικό καμπ με 18 ντόπιους συμμετέχοντες και δύο από το Χονγκ Κονγκ. Στον αντίποδα, για την Τύνιδα ήδη είχαν προηγηθεί κάποια βήματα, κυρίως με την τοποθέτησε βασικώς εγκαταστάσεων για να διεξαχθούν προπονητικά καμπ στο παρελθόν, ωστόσο αυτή η ακαδημία αποτελεί μία σαφή αναβάθμιση.

Ουσιαστικά, αυτές οι δύο ακαδημίες έρχονται και ιδρύονται σε χώρες δύο ηπείρων που ακόμη το παρκούρ δεν έχει τόσο γερές ρίζες, άρα αποτελούν ένα έξοχο παράδειγμα για κατευθυντήριο χάρτη για της ηπειρωτικές ομοσπονδίες (Ασίας και Αφρικής), προκειμένου να προχωρήσουν στην υποστήριξη παρόμοιων ενεργειών και σε άλλα κράτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα