fbpx

World Challenger Series: Γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της σεζόν

World Challenger Series: Γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της σεζόν

Τα World Rugby Sevens Challenger Series αποτελούν ουσιαστικά τη δεύτερη σημαντικότερη σειρά τουρνουά στον κόσμο του ράγκμπι σέβενς πίσω από τα World Series. Η νέα σεζόν θα έχει φυσικά μάχες σε άνδρες και γυναίκες και, παρόλο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το καλεντάρι με όλες τις ημερομηνίες όλων των τουρνουά, ήδη έχουν γνωστοποιηθεί αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Καταρχάς, δύο τουρνουά θα είναι ταυτόχρονα ανδρών και γυναικών. Αμφότερα μάλιστα θα διεξαχθούν διαδοχικά και στο ίδιο μέρος, στο Στέλενμπος της Νοτίου Αφρικής, στις 20-22 Απριλίου το πρώτο και στις 28-30 Απριλίου το δεύτερο.

Επιπρόσθετα, οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν σε κάθε τουρνουά της σεζόν θα διεκδικήσουν τους τίτλου σε ένα αγωνιστικό σύστημα όμοιο με αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων. Δηλαδή, οι 12 ομάδες θα μοιράζονται σε τρεις ομίλους των τεσσάρων και από εκεί θα προκρίνονται οι έξι πρώτες και δεύτερες, συν οι δύο καλύτερες τρίτες. Μετά ακολουθούν νοκ-άουτ ως τον τελικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως και οι έξι ήπειροι (και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες τους) θα έχουν τουλάχιστον από μία ομάδα παρούσα στα Challenger Series, καθώς πρόθεση των διοργανωτών είναι να εξαπλωθεί η δημοφιλία του σπορ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα