fbpx

“Έφυγε” ο θρυλικός Μπάρι Ράουντ (pics)

“Έφυγε” ο θρυλικός Μπάρι Ράουντ (pics)

Μία από τις πιο εμβληματικές και αγαπητές φιγούρες της ιστορίας των Sydney Swans, ο Μπάρι Ράουντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε κάποια μακροχρόνια ζητήματα υγείας και ως αιτία θανάτου αναφέρεται η οργανική ανεπάρκεια.

Στην πλούσια καριέρα του, ο Ράουντ αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες, τη Fitzroy (σημερινοί Western Bulldogs) την περίοδο 1968-1975, στο Sydney το διάστημα 1976-1985 και στους Williamstown Seagulls τα έτη 1986-1991. Ωστόσο, περισσότρο ταυτίστηκε και συνδέθηκε συναισθηματικά με τους Swans.

Αγωνιζόμενος στη θέση του ruckman ο Ράουντ ξεχώρισε για τις τρομερές ικανότητές του στη διεκδίκηση της μπάλας, ενώ χαρακτηρίζεται ως μία ηγετική προσωπικότητα που είχε τον τρόπο να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του.

Μακράν σημαντικότερη ατομική διάκριση για τον Ράουντ ήταν το βραβείο Brownlow το 1981, ουσιαστικά δηλαδή ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν στο πρωτάθλημα. Μετά το φινάλε της καριέρας του ο Ράουντ εισήχθη στο AFL Hall of Fame, ως ένδειξη αναγνώρισης της αξίας που είχε η παρουσία του στα γήπεδα της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα