fbpx

Από το Super Bowl στο Παρίσι 2024 ο Λουκ Γουίλσον

Από το Super Bowl στο Παρίσι 2024 ο Λουκ Γουίλσον

Πρώην παίκτης του NFL ο Λουκ Γουίλσον φιλοδοξεί να πάρει μέρος για τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην ποδηλασία πίστας.

 Ο Γουίλσον, πρώην κάτοχος του τίτλου στο Super Bowl με τους Seattle Seahawks το 2013, αγωνίστηκε 7 χρόνια στο NFL σε μία καριέρα που τον είδε να φοράει τα χρώματα των Detroit Lions, Oakland Raiders και Baltimore Ravens.

 Ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την καρδιά τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το άθλημα και η ποδηλασία έγινε το νέο του πάθος ως τρόπος ψυχαγωγίας. Ο ίδιος προπονείται με την κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου στο σπριντ, την Κέλσι Μίτσελ, η οποία ασχολήθηκε με την ποδηλασία σε ηλικία 23 ετών αφήνοντας το ποδόσφαιρο.

 Πριν την ποδηλασία πίστας και το αμερικανικό ποδόσφαιρο ο Γουίλσον είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο μπέιζμπολ παίρνοντας την 8η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων το 2008.

Συνολικά 43 αθλητές έχουν αγωνιστεί στο NFL και έκαναν εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τρεις από αυτούς να έχουν φορέσει και το δαχτυλίδι του νικητή στο Super Bowl. Ο Μπομπ Χέις πήρε τον τίτλο στα 100 μέτρα των Αγώνων του Τόκιο το 1964 προτού αναδειχθεί πρωταθλητής το 1972 με τους Dallas Cowboys.

 Ο Μάικλ Κάρτερ είχε πάρει αργυρό μετάλλιο στην σφαιροβολία στο Λος Άντζελες το 1984 και κέρδισε το Super Bowl τρεις φορές με τους San Fransisco 49ers το 1985, το 1989 και το 1990. Ο Νέιτ Έμπνερ είχε ήδη πάρει το Super Bowl του 2015 με τους New Ingland Patriots όταν αγωνίστηκε με την αμερικανική ομάδα στο ράγκμπι σέβενς την επόμενη χρονιά στο Ρίο Ντε Ζανέιρο και στην συνέχεια επέστρεψε για να πάρει άλλους 2 τίτλους με τους Patriots το 2017 και το 2019.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα