fbpx

Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ινδίας ο Κρεγκ Φούλτον

Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ινδίας ο Κρεγκ Φούλτον

Ο Νοτιοαφρικανός Κρεγκ Φούλτον αντικαθιστά τον Αυστραλό Γκρέιαμ Ριντ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ινδίας.

Ο Ριντ ανέλαβε τη θέση το 2019 και αποχωρεί μετά την άσχημη πορεία της ομάδας στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο όπου η Ινδία, ως διοργανώτρια, αποκλείστηκε από νωρίς από τη Νέα Ζηλανδία.

 Ο Φούλτον είχε μία επιτυχημένη θητεία ως βοηθός προπονητής στην εθνική ομάδα του Βελγίου που πήρε το παγκόσμιο κύπελλο του 2018 και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021. Ο ίδιος αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής από το 1996 έως το 2005 με 191 συμμετοχές και 2 γκολ αγωνιζόμενος στη θέση του μέσου.

 Σε επίπεδο συλλόγων αγωνίστηκε με την Τσέλμσφορντ στην αγγλική λίγκα και με τους Πέμπροκ Γουόντερερς στην ιρλανδική όπου υπήρξε παίκτης – προπονητής και στις 2 ομάδες. Ως τεχνικός της ιρλανδικής ομάδας έφερε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Ζανέιρο το 2016 και στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018.

 Στόχος της Ινδίας είναι οι Ασιατικοί Αγώνες της Χανγκζού, που διεξάγονται από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα