fbpx

Παίρνει «Ολυμπιακή ώθηση» το Flag Football

Παίρνει «Ολυμπιακή ώθηση» το Flag Football

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος, η IFAF, θα διοργανώσει για πρώτη φορά αμερικανικό ηπειρωτικό πρωτάθλημα Flag Football, κάτι που αυξάνει τις ελπίδες της για παρουσία στο μελλοντικό Ολυμπιακό πρόγραμμα.

 Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Πολιτειών, της USA Football, η οποία ελπίζει ότι στην σύνοδο της ΔΟΕ στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, τον Οκτώβριο, θα είναι μεταξύ των αθλημάτων που θα μπουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες.

 Το συγκεκριμένο θα είναι το ένα από τα 3 ηπειρωτικά πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν μέσα στη χρονιά και αποτελεί προκριματικό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθεί το 2024 στο Λάχτι της Φινλανδίας με την IFAF να ισχυρίζεται ότι μετράει 20 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερες από 100 χώρες.

 Το Flag Football ήταν ένα από τα αθλήματα στο πρόγραμμα των World Games του 2022 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμπα όπου η ομάδα των ΗΠΑ πήρε τον τίτλο στους άνδρες κι εκείνη του Μεξικού κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα