fbpx

NFL: Σε τρεις φοιτητές του Τορόντο το φετινό Big Data Bowl

NFL: Σε τρεις φοιτητές του Τορόντο το φετινό Big Data Bowl

To χρηματικό έπαθλο των 20.000 δολαρίων που αποφέρει το ετήσιο Big Data Bowl απονεμήθηκε σε τρεις φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ανάλυσης που εξερευνά την καινοτομία στην στατιστική στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και οι Χασάν Ιναβαλί, Άαρον Γουάιτ και Ντάνιελ Χότσεβαρ ήταν εκείνοι που επικράτησαν απέναντι σε 300 άλλες ομάδες από όλο τον κόσμο.

 Η συγκεκριμένη τριάδα κατάφερε να εξελίξει έναν νέο τρόπο να μετρά μία σημαντική παράμετρο του αθλήματος, να ασκεί πίεση στον κουόρτερμπακ της αντίπαλης ομάδας. Αυτή την στιγμή η μέτρηση γίνεται με στατιστικά όπως τα sacks, hits και hurries ωστόσο οι φοιτητές βρήκαν νέο τρόπο αξιολόγησης.

«Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται στο τέλος του παιχνιδιού και δεν αναφέρονται, για παράδειγμα, στο πως εξελίσσεται η πίεση στη διάρκεια του ματς», είπε ο Ιναβαλί. «Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ουσιαστικά ήταν να εξελίξουμε μία μέτρηση που να παρέχει συνέχεια ώστε να βλέπουμε ποια είναι η πίεση σε έναν κουόρτερμπακ σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού».

Το NFL έδωσε στους διαγωνιζόμενους δεδομένα των παικτών από τα ματς που έδωσαν στη διάρκεια των πρώτων 8 εβδομάδων της σεζόν του 2021 με του νικητές να χρησιμοποιούν 4.911 plays ως βάση για την ανάλυσή τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα