fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τη νέα μορφή διεξαγωγής ανακοίνωσε η WSBC

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τη νέα μορφή διεξαγωγής ανακοίνωσε η WSBC

Σε δύο φάσεις θα διεξαχθεί το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο σόφτμπολ όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία του αθλήματος, η WSBC.

Το νέο σύστημα, το οποίο παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια, θα χρησιμοποιηθεί στο παγκόσμιο κύπελλο τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών αλλά και σε εκείνο για τις ηλικίες κάτω των 18 ετών. Η διοργάνωση θα αποτελείται από δύο φάσεις με διάρκεια δύο ετών με τη φάση των ομίλων την πρώτη και τους τελικούς την επόμενη.

 Η φάση των ομίλων θα περιλαμβάνει 18 ομάδες χωρισμένες σε γκρουπ των έξι με τις πρώτες δύο από το κάθε ένα να περνά στην τελική φάση. Εκεί, όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν η μία με την άλλη με τις τέσσερις κορυφαίες να περνούν στα play-off ενώ οι δύο πρώτες θα αναμετρηθούν για μία θέση στον τελικό. Η ηττημένη ομάδα από το πρώτο ματς των play-off θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ματς της 3ης με την 4η ομάδα για να κριθεί το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό.

Η πρώτη διοργάνωση που θα διεξαχθεί με το νέο σύστημα θα είναι το παγκόσμιο κύπελλο γυναικών με τη φάση των ομίλων στην Ευρώπη από τις 11 έως τις 26 Ιουλίου. Ο Α’ όμιλος θα έχει βάση στο Δουβλίνο, ο Β’ στη Βαλένθια και ο Γ’ στο Καστιόνς ντι Στράντα της Ιταλίας ενώ στην Ιταλία θα διεξαχθεί και η τελική φάση το καλοκαίρι του 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα