fbpx

Πρωταθλήτρια Ασίας για 6η διαδοχική φορά η Ιαπωνία

Πρωταθλήτρια Ασίας για 6η διαδοχική φορά η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία συνέχισε την κυριαρχία της στο ασιατικό κύπελλο σόφτμπολ παίρνοντας για 6η φορά στην σειρά τον τίτλο στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

Οι κότοχοι του χρυσού μετλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο νίκησαν 6-0 την Κίνα φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου με τις δύο ομάδες να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο κύπελλο του 2024.

Κινεζική Ταϊπέι και Φιλιππίνες, που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα, πήραν επίσης το εισιτήριο για το παγκόσμιο κύπελλο το οποίο θα αρχίσει με τη φάση των ομίλων αυτό τον Ιούλιο σε Ιρλανδία, Ιταλία και Ισπανία.

 Η Ιαπωνία έφτασε στον τίτλο κερδίζοντας και τα 8 ματς στη φάση των ομίλων με απολογισμό 102 ραν στο ενεργητικό της και μόλις ένα στο παθητικό της, απέναντι στις Φιλιππίνες. Η Κίνα, που ηττήθηκε 4-0 στον όμιλο από την Ιαπωνία, πέρασε στον τελικό με 7 νίκες σε 8 ματς και με απολογισμό 87-8 ραν.

Η Κίνα είχε πάρει τον τίτλο τρεις διαδοχικές φορές, το 1987, το 1991 και το 1995 προτού αρχίσει η ιαπωνική κυριαρχία. Στο μικρό τελικό η Κινεζική Ταϊπέι επιβλήθηκε με 10-5 των Φιλιππίνων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα