fbpx

Η ευκαιρία του Μαρκ Άλεν για το Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη

Η ευκαιρία του Μαρκ Άλεν για το Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν θα πέσει από την πρώτη θέση αν ο Μαρκ Άλεν φτάσει στον τελικό του 47ου παγκοσμίου πρωταθλήματος σνούκερ.

 Ο Rocket ηττήθηκε με 13-10 από τον Βέλγο Λούκα Μπρεσέλ ενώ είχε προηγηθεί με 10-6 στα προημιτελικά, κάτι που ανοίγει την πόρτα στον Άλεν να βρεθεί για πρώτη φορά στα 18 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

 Ο Ο’Σάλιβαν κέρδισε 50.000 λίρες για την παρουσία του στα προημιτελικά ωστόσο ο Άλεν έχει εξασφαλίσει τα διπλά μετά τη νίκη του με 13-10 απέναντι στον Τζακ Τζόουνς, ο οποίος άρχισε από τα προκριματικά, κάτι που του έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά στο τουρνουά για πρώτη φορά από το 2009.

O Βορειοϊρλανδός είναι μόλις 25.500 βαθμούς πίσω από τον Ο’Σάλιβαν με την παρουσία στον τελικό να αποφέρει τουλάχιστον 200.000 λίρες ενώ ο νικητής θα γίνει πλουσιότερος κατά μισό εκατομμύριο. Ο Μπρεσέλ έχει εξασφαλίσει ότι θα βρεθεί για πρώτη φορά στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ μπορεί να φτάσει και στη 2η, πίσω από τον Ο’Σάλιβαν, αν πάρει τον τίτλο και ο Άλεν δεν περάσει στον τελικό.

 Τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Μαρκ Σέλμπι, θα επιστρέψει στο νούμερο 3 αν σηκώσει το τρόπαιο για 5η φορά το βράδυ της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα