fbpx

Πανελλήνια Ατομικά: Πρωταθλητές Ελλάδας ο Ροδόλφος Σταματίου και η Ασημένια Τσαπάκη

Πανελλήνια Ατομικά: Πρωταθλητές Ελλάδας ο Ροδόλφος Σταματίου και η Ασημένια Τσαπάκη

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα (24/4) τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών για το 2023 στο σκάκι.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά στην φιλόξενη πόλη των Τρικάλων στο Λαογραφικό Μουσείο από 18 έως 24/4 με συν-διοργανωτές τη Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΤΕΣΣΘ), υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ολοκληρώθηκαν μετά από 9 γύρους.

Στην κατηγορία όπεν, όπου αγωνίζονται κυρίως αγόρια, πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Ροδόλφος Σταματίου του Φυσιολάτρη με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στις θέσεις 2η-3η ισοβάθμησαν με 7 βαθμούς ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης της ΣΑΘ “Λευκός Πύργος” που πήρε το αργυρό μετάλλιο και ο Μιχαήλ Καραμίχος του ΑΜΟ Γαλαξίας που πήρε το χάλκινο μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια των αγώνων.

Στην κατηγορία των κοριτσιών πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Ασημένια Τσαπάκη του ΟΦΗ με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Με τους ίδιους βαθμούς ολοκλήρωσε τους αγώνες και η Βάϊα Τσεκούρα του ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας που πήρε το αργυρό μετάλλιο μετά την άρση της ισοβαθμίας. Την 3η θέση πήρε η Μαρία Κοσμά του Φυσιολάτρη με 7 βαθμούς.

Τις βραβεύσεις έκαναν στα κορίτσια ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ντίνος Μπάρδας, ενώ στα αγόρια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μιχάλης Λάππας.

Στα πρωταθλήματα αγωνίστηκαν συνολικά 81 σκακιστές και σκακίστριες από 38 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα