fbpx

Ρόνι Ο’Σάλιβαν: «Αυτός ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος στη ζωή μου» (vids)

Ρόνι Ο’Σάλιβαν: «Αυτός ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος στη ζωή μου» (vids)

Επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σνούκερ ο Ρόνι Ο΄Σάλιβαν αποκάλυψε ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλός του και αυτός ήταν ο πατέρας του.

Παρά το γεγονός ότι του αρέσει να περνά χρόνο με τον πατέρα του μία από τις μεγαλύτερες μορφές στο χώρο του σνούκερ και του αθλητισμού παραδέχεται ότι η παρουσία του στα τουρνουά δεν τον άφηνε να συγκεντρώνεται στο παιχνίδι.

Ο Ρόνι Ο΄Σάλιβαν έπρεπε να επισκέπτεται συχνά τον πατέρα του στη φυλακή καθώς είχε καταδικαστεί για φόνο το 1992, την ίδια χρονιά που ο Rocket έγινε επαγγελματίας, πριν την αποφυλάκισή του το 2010. «Ήταν ο πατέρας μου και ήμασταν μία δεμένη οικογένεια», είπε στο Late Late Show της Ιρλανδίας στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας του αυτοβιογραφίας με τίτλο Unbreakable. «Ήταν οι δύο καλύτερες ώρες του μήνα. Με έκανε να γελάω, ήταν αστείος και με έκανε να γαργαλιέμαι. Λάτρευα τον πατέρα μου και την συντροφιά του».

Τα προβλήματα ωστόσο άρχισαν μετά την αποφυλάκισή του. «Όταν βγήκε από τη φυλακή ήρθε στο Masters. Υπήρχαν 2.000 άνθρωποι εκεί αλλά δεν μπορούσα να σημαδέψω μπάλα. Μπορούσα να νιώσω την ενέργειά του. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, ο βράχος μου, ο μέντοράς μου. Μεγάλος χαρακτήρας. Είχε δολοφονήσει κάποιον στα 15 του και πήγε φυλακή για 20 χρόνια, αυτό με συγκλόνισε, το βρήκα δύσκολο στη διαχείριση και εκεί έχασα λίγο το δρόμο μου».

Το νέο μεγάλο πλήγμα ήρθε το 1996 όταν η μητέρα του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών για φοροδιαφυγή, ένα έτος μετά την κατάκτηση του πρώτου από τους 7 τίτλους Masters που πήρε στο Λονδίνο. «Τρία χρόνια μετά πήγε στη φυλακή και εκεί εκτροχιάστηκα. Πάντα ένιωθα την ευθύνη να είμαι σωστός για να μην τους απογοητεύω αλλά τότε άρχισαν οι καταχρήσεις και δεν ανέκαμψα για τα επόμενα 7-8 χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα