fbpx

US PGA Championship: Πέντε κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης (vids)

US PGA Championship: Πέντε κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης (vids)

Το δεύτερο μέιτζορ της χρονιάς διεξάγεται στο Όουκ Χιλς. Ο λόγος για το US PGA Championship που έχει χαρίσει ιστορικές στιγμές.

Το 2012 στο νησί Καϊάβα ο Ρόρι ΜακΙλρόι ήταν ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια του αθλήματος μετρώντας δύο τρίτες θέσεις στις πρώτες τρεις συμμετοχές του, στην 4η ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

Το 1991 ο Τζον Ντέιλι ήταν σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό και εξασφάλισε την συμμετοχή του στη διοργάνωση επειδή ο Νικ Πράις απέσυρε την συμμετοχή του καθώς περίμενε τη γέννηση του πρώτου του παιδιού. Σε ηλικία 25 ετών τότε κατάφερε να σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου.

Η βροχή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στον τέταρτο και τελευταίο γύρο του 1986 στο Τολέδο του Οχάιο με τη δράση να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Νούμερο 1 κόσμου εκείνη την εποχή ο Γκρεγκ Νόρμαν ήταν 8 τρύπες μακριά από τον τίτλο έχοντας κερδίσει το Open λίγες εβδομάδες πριν, ωστόσο ο Μπομπ Τουέι που έπαιζε μαζί με τον Νόρμαν έκανε τη μεγάλη ανατροπή.

Το 1999 στη Μεντίνα όλοι περίμεναν να δουν τι θα κάνει το νέο μεγάλο όνομα του χώρου, ο Τάιγκερ Γουντς. Ο Αμερικανός, στα 23 του τότε, έδωσε μεγάλη μάχη επικρατώντας τελικά του 19χρονου τότε Ισπανού Σέρχιο Γκαρθία, σε μία αντιπαλότητα που θα συνεχιζόταν για τα πολλά επόμενα χρόνια.

Ακόμα πιο δραματικός ήταν ο τρόπος που πήρε τον τίτλο την επόμενη χρονιά, το 2000, ο Τάιγκερ Γουντς ο οποίος χρειάστηκε να πάει σε play-off απέναντι στον 31χρονο τότε Μπράιαν Μέι, δείχνοντας ότι η μπάλα θα πάει στην τρύπα προτού αυτή καταλήξει εκεί σε μία από τις στιγμές που έχουν μείνει ως οι κορυφαίες στην ιστορία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα