fbpx

Heineken Champions Cup: Μυθική ανατροπή και… ξανά στον “θρόνο” η La Rochelle! (vid)

Heineken Champions Cup: Μυθική ανατροπή και… ξανά στον “θρόνο” η La Rochelle! (vid)

Πραγματοποιώντας μία απίστευτη ανατροπή από το 17-0 σε βάρος της, η La Rochelle επικράτησε με 27-26 της Leinster στον τελικό του Heineken Champions Cup στο Aviva Stadium του Δουβλίνου και κατέκτησε τον μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία επανάληψη του περσινού τελικού, όπου και τότε οι Γάλλοι είχαν επιβληθεί με 24-21 των Ιρλανδών.

Η Leinster, που διεκδικούσε τον πέμπτο τίτλο της και πρώτο από το 2018, μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και έως το 11’ είχε ήδη βρει τρία try, δύο με τον Νταν Σίναν και ένα με τον Τζίμι Ο’Μπράιεν.

Παρόλα αυτά η La Rochelle συνήλθε άμεσα από το σοκ και με τα try των Τζόναθαν Ντάντι και Ουλουπάνο Σεουτένι, συν δύο εύστοχα πέναλτι του Αντρουάν Αστόι, επανέφερε την ισορροπία.

Σε όλο το υπόλοιπο ματς οι Ιρλανδοί δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο try, σε αντίθεση με τους Γάλλους για τους οποίους ο Ζορζ Ανρί Κολόμπ έδωσε τη λύση στο 71’, δίνοντάς τους έτσι και το προβάδισμα που οδήγησε στη νίκη.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος στην ιστορία της La Rochelle έπειτα από τον περσινό, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δημιουργείται μία μίνι παράδοση, αφού στις τρεις τελευταίες φορές που ο τελικό φιλοξενήθηκε σε γήπεδο του Δουβίλου νικήτρια ήταν μία γαλλική ομάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα