fbpx

Στην κορυφή του κόσμου τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη στο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Σχολικό Κύπελλο

Στην κορυφή του κόσμου τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη στο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Σχολικό Κύπελλο

Οι σχολικές ομάδες (γυμνασίου και λυκείου) των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Σχολικό Κύπελλο, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), και τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Το Παγκόσμιο δια-δικτυακό Σχολικό Κύπελλο 2023 έγινε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας FIDE Online Arena σε 2 κατηγορίες: μέχρι 15 ετών και μέχρι 18 ετών με ελβετικό σύστημα 11 γύρων και χρόνο σκέψης blitz (3΄+2΄΄). Συμμετείχαν συνολικά 329 μαθητές και μαθήτριες από 87 σχολεία από 30 χώρες.

Η ομάδα του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των Λυκείων στο φετινό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα (ΣΕΦ 28/4/2023) αποτελούμενη από τους μαθητές: Δημήτρη Στοϊμενίδη, Στέφανο Μαγκαλάκη, Μιχάλη Καραμίχο, Ιουλιάνα Καβακοπούλου και Γιώργο Τσουχνίκα.

Οι Έλληνες πήραν την 1 θέση στην τελική ομαδική κατάταξη στην κατηγορία μέχρι 18 ετών με εξαιρετική απόδοση: συγκέντρωσαν 34.5 βαθμούς από τους 36 συνολικούς στην ομαδική βαθμολογία.

Η τελική κατάταξη των 5 πρώτων σχολείων έχει ως εξής:
1η θέση: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΛΑΣ
2η θέση: INDIAN HIGH SCHOOL MUSCAT ΟΜΑΝ
3η θέση: SMK BUKIT ΜΑΛΑΙΣΙΑ
4η θέση: THE INTERNATIONAL HIGH SCHOOL RENMIN ΚΙΝΑ
5η θέση: CHANDLER HIGH SCHOOL Η.Π.Α

Η ομάδα του Γυμνασίου αποτελούμενη από τους μαθητές: Κωνσταντίνο Καρακώτσιο, Νίκο Γερασόπουλο, Μάρκο Στοϊμενίδη, Ευγενία Γιακουστίδου, Χαράλαμπο Κυριακόπουλο, Νικηφόρο Γαβριηλίδη και Δημήτρη Μπαλαβούτα αγωνίστηκε στην κατηγορία μέχρι 15 ετών και κατέλαβε την 5η θέση.

Η τελική κατάταξη των 5 πρώτων σχολείων έχει ως εξής:
1η θέση: HARKER SCHOOL Η.Π.Α
2η θέση: NEW MILLENIUM ΜΠΑΧΡΕΪΝ
3η θέση: DOHA INDIAN SCHOOL ΚΑΤΑΡ
4η  θέση: INTERNATIONAL SCHOOL OF BEIJING ΚΙΝΑ
5η θέση: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΛΑΣ

Η ομαδική βαθμολογία υπολογίσθηκε με βάση τα 4 καλύτερα ατομικά αποτελέσματα ανά σχολείο.

Αρχηγός των ομάδων ήταν η κα Βέρα Αβραμίδου, διεθνής διαιτήτρια και μέλος της Σχολικής Επιτροπής της ΕΣΟ και υπεύθυνος ομάδων ο κ. Ευάγγελος Τασσόπουλος, Αντιπρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα