fbpx

Games of the Small States: Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων η οικοδέσποινα Μάλτα

Games of the Small States: Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων η οικοδέσποινα Μάλτα

Με απολογισμό 38 χρυσών μεταλλίων η Μάλτα πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων στα Games of the Small States.

 Στη διοργάνωση που απευθύνεται σε ευρωπαϊκές χώρες με πληθυσμό κάτω του ενός εκατομμυρίου, με την Κύπρο να αποτελεί πλέον εξαίρεση αλλά είχε λιγότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους το 1984 όταν δημιουργήθηκε το τουρνουά, η Μάλτα πήρε 13 χρυσά μετάλλια την τελευταία ημέρα θριαμβεύοντας στα αγωνίσματα της ιστιοπλοϊας.

 Ο τελικός απολογισμός της Μάλτας ήταν 38 χρυσά, 30 αργυρά και 29 χάλκινα μετάλλια ενώ μπήκε την τελευταία ημέρα στην πρώτη θέση με 25 χρυσά, μαζί με την Κύπρο, η οποία ολοκλήρωσε με 30 χρυσά μετάλλια.

 Η Έμιλι Φένετς ηγήθηκε στο 1-2-3 της Μάλτας στα optimist γυναικών με 43 βαθμούς ενώ στους άνδρες η νησιωτική χώρα πήρε επίσης και τις τρεις θέσεις του βάθρου με νικητή τον Τίμι Βάσαλο. Στην ILCA 4 γυναικών η Κατρίνα Μικάλιεφ πήρε τη νίκη ενώ στα αγωνίσματα του στίβου η Μάλτα πήρε τα 6 από τα 12 χρυσά μετάλλια της τελευταίας ημέρας.

Ο Γκρέιαμ Πελεγκρίνι πήρε τη νίκη στα 200 μέτρα, ο Αρμάνι Τζέιμς επικράτησε στο τριπλούν ενώ ο Τζόρνταν Γκούσμαν και η Τζίνα ΜακΝαμάρα πήραν την πρώτη θέση στα 5.000 μέτρα με την ομάδα 4Χ100 να παίρνει τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα