ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στην 4η θέση Μακρίδης και Λάμπου στα Ευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα

Στην 4η θέση Μακρίδης και Λάμπου στα Ευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα

Με τους αγώνες του 9ου και τελευταίου γύρου ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη (14/9) τα Ευρωπαϊκά ατομικά νεανικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 ετών, που διοργανώθηκαν στην πόλη Μαμάϊα στη Ρουμανία.

Ο Δημήτρης Μακρίδης (FM 2354), που αγωνίστηκε στην κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών, με 5 νίκες στους τελευταίους 5 γύρους πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ισοβάθμησε στις θέσεις 1-5 της τελικής κατάταξης συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήρε τελικά την 4η θέση με τους Jakub Seemann (POL, FM 2422), Diego Pino Macias (ESP, FM 2438) και Jachym Nemec (CZE, FM 2332) να παίρνουν το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών αγωνίστηκαν 91 σκακιστές από 41 χώρες.

Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών Μαριάντα Λάμπου, επιβεβαίωσε την δυναμικότητά της αγωνιζόμενη και φέτος στην ίδια κατηγορία και με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) τερμάτισε αήττητη και ισοβάθμησε στις θέσεις 2-4 της τελικής κατάταξης. Μετά την άρση της ισοβαθμίας πήρε την 4η θέση με το αργυρό μετάλλιο να πηγαίνει στην Lilian Schirmbeck (GER) και το χάλκινο στην Zuzanna Kaminska (POL). Πρωταθλήτρια με 7,5 βαθμούς αναδείχθηκε η Maria Anistoroaei (ROU). Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 71 σκακίστριες από 35 χώρες.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 26 σκακιστές και σκακίστριες και αρχηγοί αποστολής – προπονητές ήταν ο ΟΜ Χρήστος Μπούσιος και ο FM Στάθης Γαζής.

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα

Video Διάφορα Αθλήματα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.